chovatelská stanice anglických kokršpanělů

Novinky 2012

Novinky 2009Novinky 2010Novinky 2011

2. 9. 2012

V sobotu 1. 9. 2012 jsme s holčičkama byli na Speciální výstavě plemene anglický kokršpaněl, která se konala v Brně - Žebětíně.

Posuzoval rozhodčí ze země původu a ocenil Airušku (Amálka dělala doprovod) ve třídě otevřené v mezinárodní konkurenci šesti dalších vícebarevných fenek známkou Velmi dobrá. Posudek zde.

Na výstavě se předvedla i Adélka (Blue Beallara) ve třídě baby a získala hodnocení Nadějná 1. Posudek v anglickém jazyce zde.

20. 4. 2012

Štěňátka teď mají plno práce - pořád musí zkoumat okolí a vydávají se na stále delší průzkumné cesty. K průzkumu také používají více zoubky a zkouší, co je jedlé a co se dobře kouše nebo škube. Nejoblíbenější činností ale přesto stále zůstává spánek a také jídlo, kdy je Amálka už pomalu odstavuje a miminka už papají granulky. Také si zkouší stanovovat kompetence a hierarchii a my provádíme ranou socializaci = rozmazlujeme je.

Tři holčičky jsou už zadané a seznámily se se svými budoucími páníčky.

Foto v 5. týdnech v sekci Štěňátka.

Přidána fotogalerie za 1. měsíc jejich života.

Zatímco panička o víkendu pečovala o maminu i mimina, páníček byl s Airuškou na loveckém výcviku v Brodu nad Dyjí (prý jim to šlo líp, než když s nimi jezdí panička J).

Naše fotografie z výcviku najdete ve fotogalerii.

Článek Dogs Magazínu s fotkou Airušky zde.

Kalendář březosti (klikni na banner ò)

31. 1. 2012

Ve fotogalerii jsou nové fotky za měsíc leden 2012.

14. 2. 2012

Budeme mít štěňátka.

Dnešního dne byla ultrazvukovým vyšetřením potvrzena gravidita naší Amálky. Viděli jsme čtyři štěňátka J tak se necháme překvapit, jak to dopadne ve skutečnosti. Štěňátka by se měla narodit okolo 18. března.

Více na stránce Štěňátka.

20. 2. 2012

Uplynulý víkend 17. až 19. února jsme byli s Airuškou na loveckém výcviku pořádaném Mirkem Horáčkem— Horyslov v Brodu nad Dyjí.

Všichni jsme si to moc užili. Připadali jsme si jak na dovolené, protože ze zasněženého Valašska jsme se přesunuli na jih Moravy, kde po sněhu nebylo ani památky a pršet začalo až před odjezdem v neděli. Aira se procvičila v aportech a dokonce předváděla ohařům vystavování a klid před zvěří (cvičný bažant z bažantnice se Airy vůbec nebál a tak ji nelákal).

Zatímco jsme byli pryč, tak se nám Amálka doma pěkně zakulatila v bocích.

Naše fotografie z výcviku najdete ve fotogalerii.

Více našich fotek z výcviku zde.

29. 2. 2012

Ve fotogalerii jsou nové fotky za měsíc únor 2012.

Pomalu se už přibližuje čas, kdy Amálka porodí miminka. Zatím úžasně přibývá na objemu bříška a už sotva funí. Za chvíli už štěňátka začnou kopat.

 

Ten, kdo má zájem o štěňátka v barvě oranžový bělouš (a nedá přednost našim modrým běloušům), si může vybrat z krásných kluků i holčiček, kteří se narodili v Amálčině domovské chovatelské stanici Moravia Mystery.

A nám držte, prosím, palce, ať vše dobře dopadne.

15. 3. 2012

MÁME MIMINKA.

Amálce se v noci narodilo pět holčiček a jeden chlapeček. Všichni budou pravděpodobně v barvě modrý bělouš.

Více informací v sekci Štěňátka.

Chovatelský deník (klikni na banner ò) - přestože je zpracován pro jiné plemeno psů, textová část odpovídá všem rasám, tedy i kokrům.

Štěňátka oranžových běloušů v Amálčině domovské chovatelské stanici Moravia Mystery už mají tři týdny.

18. 3. 2012

Štěňátka zdárně prospívají a dělají to, co umí nejlépe - pilně papají a spinkají. Amálka je skvělá máma a dobře o ně pečuje. A i Aira se snaží zapojit, ale zatím z nich má respekt.

Všichni nám dělají velkou radost.

Foto ve 4. dnu v sekci Štěňátka.

22. 3. 2012

Štěňátka jsou úžasná. Stále pěkně pijí mlíčko a přibírají—už mají dvojnásobek porodní váhy, přesunují se po bedýnce za teplem a jídlem a sílu nabírají neustálým spánkem.

Amálka je vzorná máma, ale už jim dává i trochu prostoru. No a Aira se také snaží přispět.

Máme z nich velkou radost.

Foto v 7. dnech v sekci Štěňátka.

Přidána fotogalerie za 1. týden jejich života.

31. 3. 2012

Ve fotogalerii jsou nové fotky za měsíc březen 2012.

29. 3. 2012

Štěňátka už všechna otevřela očička a už koukají na svět. Také se snaží chodit, ale ještě musí pilně cvičit, aby jim to šlo a nepletly se jim nožičky. Také škála hlasových projevů se z kňourání rozšířila na ňafání a vrčení. Stále pěkně pijí mlíčko a přibírají.

Moc si jich užíváme a začínáme je trochu rozmazlovat.

Foto v 2. týdnu v sekci Štěňátka.

Přidána fotogalerie za 2. týden jejich života.

5. 4. 2012

Štěňátkům už rostou zoubky (což nedělá radost Amálce, která je celá ocumlaná a pokousaná) a svět poznávají ochutnáváním. Poctivě trénují chůzi a stále častěji opouštějí i svůj pelíšek a snaží se co nejvíce prozkoumat jeho okolí.

Pro Airušku jsou také zajímavější, protože si s nimi užije více legrace (už ji zkouší tahat za ouška).

Foto v 3. týdnu v sekci Štěňátka.

Přidána fotogalerie za 3. týden jejich života.

7. 5. 2012

Štěňátka už jsou doma jen čtyři. Ke svým novým rodinám už odjely dvě holčičky: Barbarea je nedaleko v Poličné a Babiana se stěhovala do Zlína. Breya se opět potkala se svým budoucím páníčkem. Zbylá štěňátka zatím stále čekají, zda se zalíbí nějaké hodné a milující rodině.

Než holčičky odjely, pokusili jsme se je vyfotit. Foto v 7. týdnech najdete v sekci Štěňátka.

Hrací a zlobící intervaly miminek se prodlužují, ale spánek mají stále nejraději. A strašně ráda se mazlí. Uhlídat je nebo nafotit je hodně nesnadné.

Jsou přidány fotogalerie za 6. a 7. týden života štěňátek.

Ve fotogalerii jsou nové fotky za měsíc duben 2012.

14. 5. 2012

Z naší smečky v neděli ubyl náš jediný chlapeček ve vrhu B Babiel (budou mu říkat Dan, v pořadí již III.), ze kterého je teď už Pražák. Doufáme, že bude svým novým páníčkům dělat jen radost a že i on sám si bude užívat život na okraji Prahy s velkou zahradou a milujícími páníčky.

Než odjel, pokusili jsme se ho vyfotit _

Dle informací od nových majitelů Barči = Zity a Babči = Albi jsou holky andílci s ďáblíkem v těle (prostě typická kokří štěňata) a velmi rychle si zvykla na nový život.

19. 5. 2012

V pátek naše Belliska odcestovala do svého nového domova v Drnovicích na Vyškovsku a budou jí říkat Barča. Její nový páníček ji chce na práci, takže budeme pozorně sledovat pokroky naší Krásky.

A dnes odjela i Beatka - s novým jménem Adélka, která jela do Uherského Brodu. Doufáme, že holčičky budou v nových rodinách spokojené a splní očekávání nových páníčků.

Než odjely, tak jsme si je ještě na památku vyfotili _

Doma zůstala jen Breya, která další týden také odjede. Už teď je nám smutno.

29. 5. 2012

V pátek od nás odjelo naše poslední štěňátko z letošního vrhu—fenka Breya. Svůj nový domov má v Hranicích, kde na ni budou volat Brito. Loučilo se nám s ní velice těžce, protože jsme si na ni za ten týden velmi zvykli a trochu jsme ji i rozmazlili.

Než odjela, tak jsme si ji ještě na památku vyfotili _

Doma je teď pusto a ticho, nemusíme se bát, že někoho zašlápneme, nikdo nelumpačí, a ubylo pejsků na mazlení a přitulení se.

Přejeme všem našim miminkům spokojený, šťastný a dlouhý život v nových rodinách a jejich páníčkům samou radost a šťastné chvíle prožité s nimi.

Je přidána poslední fotogalerie ze života štěňátek z vrhu B od 8. týdne jejich života, kdy od nás začali odjíždět, a také z jejich nových domovů.

17. 6. 2012

V sobotu 16. 6. 2012 jsme s holkama byli na Klubové výstavě loveckých španělů, vodních psů a dalších plemen zařazených v KCHLS (mimo retrívrů), která se konala v Pardubicích.

Prostředí pardubického zámku bylo nádherné, počasí vyšlo až moc (v celodenním pařáku se pejskům nechtělo moc předvádět), a snad přežili i všichni volně puštění pávi.

Posuzovala rozhodčí ze země původu a ocenila Airušku ve třídě otevřené v konkurenci tří dalších vícebarevných fenek známkou Výborná 2 bez titulu. Posudek zde.

Amálka se nevystavovala, ale bylo vidět, že jí to bylo líto a Aiře trochu záviděla. 

30. 6. 2012

Ve fotogalerii jsou nové fotky za měsíce květen a červen 2012.

Je přidána  fotogalerie ze života štěňátek z vrhu B v nových domovech za měsíc červen 2012. Moc děkujeme novým páníčkům za zasílání fotek a zpráv o našich miminkách J.

Také jsme byli stříhat naši Barbareu = Zitu. Její   foto ve třech měsících _

12. 7. 2012

Od soboty 7. 7. jsme byli s našimi kokřičkami na loveckém výcviku s Horyslovem v Brodu nad Dyjí. Bohužel jsme mohli zůstat jen do pondělí 9. 7., ale moc jsme si to užili. Potkali jsme se se starými známými a seznámili se s novými.

A také jsme se učili nové dovednosti - holčičky si vyzkoušely práci na pobarvené stopě a také vlečku se srstnatou zvěří. Na to, že to dělaly poprvé v životě, byly moc šikovné a dle vyjádření výcvikářky naší skupiny Lucky Kolouchové je Airuška v těchto disciplínách lepší než máma Amálka. V tom horku, které panovalo, jsme také hodně aportovali z vody.

Naše fotografie z výcviku najdete ve fotogalerii.

Na výcviku jsme se také potkali s naší Beallarou = Adélkou, kterou se její páníčci také rozhodli do budoucna zabavit loveckým výcvikem. Zatím je ještě malá na vážný výcvik, ale je to odvážná holka, která se neleká žádného úkolu - ráda aportuje (to nezdědila po mámě) a nedělá jí problém ani zvěř. Jenom se zatím neodvážila do vody (hrozně šplouchala). Ale určitě bude moc šikovná. Její foto ve skoro čtyřech měsících ö

Minulý týden u nás také byla na stříhání naše Babiana = Albínka. Roste z ní pěkná holčička a dle sdělení paničky miluje koupání ve vodě a psí radovánky všeho druhu (zejména škádlení paničky). Její foto ve třech a půl měsících _

3. 8. 2012

Ve fotogalerii jsou nové fotky za měsíc červenec 2012.

Moc děkujeme novým páníčkům vrhu B za informace a fotografie našich pejsáčků.

V červenci jsme také měli to štěstí, že jsme mohli pár dnů hlídat pejska z našeho prvního vrhu Doníčka (=Adónise). Je to pořád stejně milý, hodný, hravý a mazlivý pejsánek, který dělá radost nejen nám, ale hlavně svým páníčkům. Jeho fotečky v praktickém střihu zde také vidíte.

A včera nás navštívila Zituška (Blue Barbarea) se svými páníčky, kterou jsme trochu přistřihli a hlavně si hodně zadováděla s Airuškou (máma Amálka v tom horku moc dovádět nechtěla). Roste z ní pěkná kokřička a hlavně dělá velkou radost svým páníčkům. A taky si ji moc chválí za cvičení v psí školičce. Její foto ve čtyřech a půl měsících _

Ve fotogalerii jsou nové fotky za měsíc srpen 2012.

Najdete tam i fotky některých štěňátek z vrhu B. Moc děkujeme jejich rodinám za posílání foteček a informací o našich zvířátkách.

Adélku jsme na výstavu také trochu připravili a její foto v pěti měsících vidíte zde _

8. 9. 2012

Dnes za námi přijela na stříhání Brita (= Blue Breynia). Je z ní pěkný chlupatý medvídek a páníčkovi dělá jenom samou radost (a on jí). Malá se má moc dobře a spolu s páníčkem jsou velmi aktivní (zahradničení, výlety, návštěvy, ...). Její foto ve skoro šesti měsících _

16. 9. 2012

V sobotu nás navštívila naše Bára = Blue Bellis se svým páníčkem. Je to pěkná, milá a hravá holčička,  která je svým páníčkům jen pro potěšení a radost. Doufáme, že se s nimi potkáme na loveckém výcviku. Její foto v šesti měsících _

Také u nás přespal Doníček (Adónis z našeho prvního vrhu). Zadováděl si s holkama a my jsme se s ním také dostatečně vydováděli. Jeho fotky zde také vidíte _

I my jsme podlehli sociálním sítím a jako chovatelská stanice jsme si zřídili profil na Facebooku.

Tyto stránky ale pro nás stále zůstávají zásadní prezentací naší chovatelské stanice a budou pravidelně aktualizovány.

30. 9. 2012

V sobotu 29. 9. 2012 jsme byli s Airuškou na 21. Moravskoslezské národní výstavě psů všech plemen v Brně. Airuška ve třídě otevřené skončila v konkurenci tří dalších fenek s hodnocením Výborná na třetím místě. Posudek zde.

Na výstavě se předváděla i naše kamarádka z loveckého výcviku Alma (Amara Alsa Morava—plemeno Malý münsterlandský ohař) a  ve třídě otevřené získala hodnocení Výborná 1, CAC, Národní vítěz, CAC ČMKU a BOB. Moc gratulujeme.

Ve fotogalerii jsou nové fotky za měsíc září 2012.

9. 10. 2012

Tento víkend 5. až 7. října jsme byli s Airuškou na loveckém výcviku s Horyslovem v Brodu nad Dyjí. Amálka bohužel nemohla jet kvůli hárání, a tak zůstala odpočívat doma.

V sobotu bylo krásné slunečné počasí a Airuška moc nechtěla běhat a i holub byl pro ni ze začátku pěkný hnus. Ale nakonec se ji povedlo přesvědčit ke  spolupráci. V neděli pršelo, ale Airuška říkala, že se jí slídění v mokrém podrostu náramně líbí a moc si to užívala. Potkali jsme se se starými známými, seznámili se s novými a prospěla nám společnost dobrých lidí a psů (i burčáku) a získali jsme nová doporučení pro další práci.

Naše fotografie z výcviku najdete ve fotogalerii.

15. 10. 2012

Ve čtvrtek u nás byla na úpravu srsti naše Zita = Blue Barbarea. Je to milá, hravá, přítulná a velmi mazlivá holčička, která se snaží všechny přemlouvat k tomu, co sama chce, svým jazýčkem J.

Její foto v sedmi měsících _

A o víkendu u nás přespávala také Albínka = Blue Babiana. Je to mazlivá a přítulná fenečka, která je rovněž velmi hravá, ale má svoji hlavu a snaží se prosazovat svoje, zejména pokud jde o přítomnost jiného psa na lidském klíně J.

Její fotky v sedmi měsících zde také vidíte _

31. 10. 2012

Ve fotogalerii jsou nové fotky za měsíc říjen 2012.

3. 11. 2012

Dnes u nás byla na úpravu srsti naše Bára = Blue Bellis. Je to velmi milá, přítulná a mazlivá fenečka, která si pořád chtěla hrát s našima holkama. Stříhání se jí tentokrát moc nelíbilo a snažila se protestovat (moc jí to nepomohlo), ale kupodivu ji velmi uklidňoval zvuk holícího strojku (na to jsme přišli ale až nakonec) J.

Její foto v sedmi a půl měsících _

17. 11. 2012

Dnes nás navštívila se svojí paničkou naše Adélka = Blue Beallara. Je to hravá, milá, přítulná a mazlivá holčička, která ve zvukových projevech nezapře svoji mámu. Její hlasité protesty na nás ale při stříhání neplatily a ze štěněčiny se na nás vyloupla pěkná kokřička.

Její foto v osmi měsících _

27. 11. 2012

O víkendu 24. až 25. listopadu jsme byli s Airou a Amálkou na loveckém výcviku s Horyslovem, tentokrát v penzionu Podmitrov.

Po oba dny bylo zataženo a občas mžilo, což nebylo ideální počasí na focení, ale holky si to užily, stejně jako my. Velkou radost nám udělala Airuška, která se oproti předchozím výcvikům zlepšila o 100 % a předváděla skvělé výkony jak při slídění, tak při vlečce. Jenom aportování holuba jí moc nešlo pod nos.

Amálka to trochu odbývala, ale oproti Aiře byla lepší v aportech a zejména ji bavilo mezi páníčky cokoli přenášet—i třeba holuba.

Naše fotografie z výcviku najdete ve fotogalerii.

30. 11. 2012

Ve fotogalerii jsou nové fotky za měsíc listopad 2012.

1. 12. 2012

Dnes u nás byla na úpravu srsti naše Albínka = Blue Babiana. Vyklubal se z ní velmi pěkná kokřička, která ale po své mámě zdědila ukecanost—vše komentuje, hlasitě protestuje proti tomu, co se jí nelíbí a pozornost se snaží také získat hlasitými projevy—takže bylo veselo.

Její foto v osmi a půl měsících _

2. 12. 2012

Dnes se u nás byla upravit naše Bára = Blue Bellis. Ze stříhání nebyla moc nadšená, ale potom jsme si zašli na procházku, kde nám dokázala, že je správný kokr a spolu s našima holkama slídila, šla po stopě a dokonce si prohnala zajíčka.

Její foto v osmi a půl měsících _

9. 12. 2012

Na bronzovou neděli jsme byli na III. Adventní klubové výstavě plemene anglický kokršpaněl, kterou pořádal Cocker Club CZ v Brně. Výstava byla jako obvykle velmi dobře organizovaná a plná sváteční vánoční atmosféry, se spoustou občerstvení a bohatou tombolou.

Posuzoval skotský rozhodčí, který naši Airušku ocenil velmi pěkným posudkem a ohodnocením Výborná 3. Posudek zde.

Výstavy se účastnily i naše štěňátka z vrhu B, které ve třídě dorostu dostaly také velmi pěkné posudky a ohodnocením Velmi nadějná. Albínka se umístila jako druhá, Adélka byla třetí a Bára skončila čtvrtá.

Bohužel jsme doma zapomněli fotoaparát.

31. 12. 2012

Ve fotogalerii jsou nové fotky za měsíc prosinec 2012.