chovatelská stanice anglických kokršpanělů

Novinky 2013

Novinky 2009Novinky 2010Novinky 2011Novinky 2012

5. 10. 2013

Všechna štěňátka už otevřela očička. Také se snaží chodit, ale ještě musí pilně cvičit, aby se jim nepletly nožičky. A už na nás také začínají ňafat a vrčet. Airuška je pěkně kojí, takže hezky přibírají.

A babička Amálka se zapojuje alespoň do hygieny.

Foto ve 2. týdnech v sekci Štěňátka.

Přidána fotogalerie za 2. týden jejich života.

18. 3. 2013

O víkendu 15. až 17. března jsme byli s Amálkou a Airou na loveckém výcviku s Horyslovem v Brodu nad Dyjí.

Holky i my jsme si to jako obvykle moc užili a zase jsme získali spoustu nových dovedností a zkušeností. Trénovali jsme aporty, ztracenou, slídění a poslušnost. Velkou radost máme i z Báry, která je moc šikovná. A konečně bylo na výcviku stejně kokrů jako ohařů J.

Naše fotografie z výcviku najdete ve fotogalerii.

Fotografie od Zdenky zde.

3. 2. 2013

V sobotu 2. 2. 2013 jsme se byli podívat na výstavě DUO CACIB v Brně. Vystavovaly se naše dvě štěňátka z vrhu B. Ve třídě mladých se Barunka umístila se známkou Výborná na druhém místě, Albínka obdržela ohodnocení Velmi dobrá 3. Posuzoval norský rozhodčí Kjellevold Stig Arne a oběma vystavil pěkný posudek.

Moc děkujeme jejich páníčkům za skvělou prezentaci.

6. 1. 2013

V sobotu 5. 1. 2013 jsme byli na VIII. Hanácké národní výstavě psů v Brně. Naše Airuška byla ve třídě otevřené ohodnocena jako Výborná 1 CAC ze tří vícebarevných fenek. Posudek zde.

Naše Albínka i Bára se také účastnily ve třídě mladých a umístily se na 1. (Albínka) a 2. (Bára) místě ze čtyř vícebarevných fenek, bohužel ale neobdržely výbornou.

21. 1. 2013

O víkendu 18. až 20. ledna jsme byli s Amálkou a Airou na loveckém výcviku s Horyslovem v penzionu Podmitrov.

Byla nádherná zima a všichni jsme si to moc užili. Trénovali jsme aporty, ztracenou, práci na pobarvené stopě a poslušnost. Holčičkám to celkem šlo, jen občas chtěly dělat něco zábavnějšího a ne pořád pracovat.

Velkou radost nám udělala Barunka (Blue Bellis), která sice byla na svém prvním loveckém výcviku, ale byla moc šikovná.

Naše fotografie z výcviku najdete ve fotogalerii.

26. 1. 2013

Dnes u nás byla na předvýstavní úpravu srsti naše Bára = Blue Bellis.

Její foto v deseti měsících _

27. 1. 2013

Dnes se u nás byla upravit naše Albínka = Blue Babiana. Také půjde na výstavu.

Její foto v deseti měsících _

1. 2. 2013

Ve fotogalerii jsou nové fotky za měsíc leden 2013.

1. 3. 2013

Ve fotogalerii jsou nové fotky za měsíc únor 2013.

10. 3. 2013

V sobotu u nás byla na úpravu srsti Barunka = Blue Bellis. Všichni jsme si to užili a výsledek vidíte na jejích fotkách v jednom roce _

3. 3. 2013

Dnes jsme holčičkám nechali udělat kompletní oftalmologické vyšetření. Airuška odešla s výsledkem, že je prostá klinických příznaků typických pro dědičná oční onemocnění. Atest zde.

Amálce bohužel rostla jedna řasa do oka, takže její výsledek je, že není prostá, ale toto onemocnění nebrání chovu. Atest zde.

15. 3. 2013

Náš vrh B slaví 1. narozeniny.

Přejeme jim i jejich páníčkům šťastný a dlouhý spokojený život plný lásky a oddanosti.

23. 3. 2013

Dnes se u nás byla upravit naše Albínka = Blue Babiana. Byl to jen udržovací střih a Albínka je trpělivá a klidná holčička. Také jsme ji i s paničkou vzali na pěknou procházku, kde byla Albínka velmi akční a také nám předvedla, že její lovecké geny v ní nespí moc hluboko J.

Její foto v jednom roce _

28. 3. 2013

Hopkám lesem sem a tam, dnes jen jedno přání mám:
Velikonoce ať veselé máte, starosti za hlavu dáte
a pánové ať košík vajíček vymění za spoustu hubiček.

Přejeme Vám barevné Velikonoce se super pomlázkou a sluníčkovou náladu.

6. 4. 2013

Před výstavou v Ostravě u nás byla na úpravu srsti Barunka = Blue Bellis. Byla moc šikovná a držíme jí palce. Její fotografie ve 12 a 1/2 měsíci _

1. 4. 2013

Ve fotogalerii jsou nové fotky za měsíc březen 2013.

21. 4. 2013

Tentokrát jsme byli na loveckém výcviku s Mirkem Horáčkem v Brodu pouze v sobotu. Moc jsme si to užili a jsme moc spokojení. Airuška byla ve výkonu na poli slabší, ale vynahradila si to ve vodě a při aportu. A Amálka se nám snažila dokázat, co v ní všechno je a byla skvělá.

Naše fotografie z výcviku najdete ve fotogalerii.

13. 4. 2013

Na Národní výstavě psů v Ostravě ve velmi kvalitní Mysterácké konkurenci dostala Barunka ve třídě mladých hodnocení VD4.

Tuto třídu a nakonec i skupinu kokrů vyhrála naše rodina - Original Orange Moravia Mystery, která získala ocenění V1, CAJC, BOJ, BOB.

Moc gratulujeme.

1. 5. 2013

Ve fotogalerii jsou nové fotky za měsíc duben 2013.

Náš vrh A dnes slaví 3. narozeniny - samozřejmě také naše Airuška.

Přejeme jim i jejich páníčkům jen samé štěstí, lásku, pohodu a klídek a také a dlouhý spokojený život.

18. 5. 2013

Dnes k nám přijela na předvýstavní úpravu naše Albínka = Blue Babiana. Úprava trvala ještě déle než obvykle, ale Albínka to zvládla a při závěrečném focení se chovala skoro vzorně.

A navíc ji i její paničku musíme moc pochválit, za tu spoustu nových kousků, které nám předvedly.

Její foto ve 14 měsících _

1. 6. 2013

Na Krajské výstavě psů ve Zlíně byla Albínka - oceněna jako Výborná 1. Moc gratulujeme.

Albínka bohužel nedostala titul Vítěz třídy - pan rozhodčí jí vytkl „obdélníkový rámec“ a „delší horní linii“, protože podle standardu „délka od kohoutku ke kořeni ocasu musí být zhruba stejná, jako je kohoutková výška“.

31. 5. 2013

Ve fotogalerii jsou nové fotky za měsíc květen 2013.

16. 6. 2013

Tak jako obvykle byl výcvik s Horyslovem moc pěkný. A nepokazili to ani ti protivní komáři a velké horko, které znepříjemňovalo pejskům práci. No a jelikož tam byly naše holčičky jediní kokři, tak byli nejlepšími kokršpaněly na výcviku J Lepší teda byla Amálka, protože Airuška v horku moc nepracuje.

Naše fotografie z výcviku najdete ve fotogalerii.

29. 6. 2013

Na Mezinárodní výstavě psů Intercanis v Brně byla Albínka v mezitřídě v konkurenci dalších tří fen oceněna jako Výborná 3. Moc gratulujeme.

1. 7. 2013

Ve fotogalerii jsou nové fotky za měsíc červen 2013.

24. 6. 2013

O víkendu 21. až 23. června jsme se zúčastnili Víkendu s kokrem pořádaném Cocker Clubem CZ v Rekreačním středisku Želivka. Byla to skvělá akce, na které jsme velmi intenzivně nabrali spoustu zajímavých informací a zkušeností a užili si spoustu zábavy ve společnosti milých a stejně "postižených" lidí. Velké poděkování patří zejména lektorům a organizátorům.

Naše fotografie z Víkendu najdete ve fotogalerii.

Fotografie Schönez zde.

27. 7. 2013

Na návštěvě a na drobné údržbě srsti u nás byla se svou paničkou Albínka (Blue Babiana). Její fotografie v 16 měsících _

1. 8. 2013

Ve fotogalerii jsou nové fotky za měsíc červenec 2013.

25. 7. 2013

 

Dne 23. 7. 2013 došlo k úspěšnému spojení mezi naší Airou a Zakem z chovatelské stanice Skar-Line Colour Range. Více na stránce Štěňátka.

Kalendář březosti (klikni na banner ò)

18. 7. 2013

Opět nám byla dána důvěra a v průběhu dovolené páníčků nám byl svěřen do opatrování pejsek z našeho prvního vrhu Doníček (= Adónise). Je to milý, hodný, hravý a umazlený pejsánek, jehož posláním je dělat radost svým lidem. Trochu jsme ho i upravili, závěsy jsme mu ale nekrátili.

Jeho fotografie ve 3 letech _

14. 7. 2013

Na krátkých prázdninách u nás byla Brita (Blue Breynia). Po deseti měsíčním upravování v „psím salonu“ jsme ji trochu protrimovali, na závěsy na nohách a bříšku jsme ji ale nesahali. Je to velmi mazlívá, přítulná a na lidi majetnická holčička.

Její fotografie v 16 měsících _

13. 8. 2013

Budeme mít štěňátka.

Dnešního dne byla ultrazvukovým vyšetřením potvrzena gravidita naší Airušky. Viděli jsme tři štěňátka J, tak se necháme překvapit, jak to dopadne. Štěňátka by se měla narodit okolo 24. září.

Více na stránce Štěňátka.

31. 8. 2013

Na návštěvě a na drobné údržbě srsti před štěňátkovskou přestávkou byla se svou paničkou Albínka (Blue Babiana).

Její fotografie v 17 měsících _

1. 9. 2013

Ve fotogalerii jsou nové fotky za měsíc srpen 2013.

21. 9. 2013

MÁME MIMINKA.

Airušce se dnes narodilo pět holčiček. Tři jsou modré běloušky a dvě jsou oranžové běloušky.

Více informací v sekci Štěňátka.

Chovatelský deník (klikni na banner ò) - přestože je zpracován pro jiné plemeno psů, textová část odpovídá všem rasám, tedy i kokrům.

25. 9. 2013

Holčičky zdárně prospívají a pilně papají a spinkají. Airuška je moc šikovná máma a dobře o ně pečuje. A i Amálka (jako babička) se snaží zapojit.

Všichni nám dělají velkou radost.

Foto ve 4. dnu v sekci Štěňátka.

11. 9. 2013

Barunka (Blue Bellis Eburon Mystery) byla na vyšetření dysplazie kyčelního kloubu. Vyhodnocení: A/A - bez příznaků DKK.

Má také udělané testy na barvy s výsledkem:

E/e = nese vlohu pro zlatou barvu, at/at + KB/KB = nese vlohu pro pálení, ale má alelu KB pro dominantní černou, tzn., že u potomků v první generaci se pálení neprojeví.

1. 10. 2013

Ve fotogalerii jsou nové fotky za měsíc září 2013.

28. 9. 2013

Štěňátka pěkně papají mlíčko od maminky a přibírají — už mají dvojnásobek porodní váhy a sílu nabírají neustálým spánkem.

Airuška je vzorná máma a i Amálka se také snaží přispět.

Foto v 1. týdnu v sekci Štěňátka.

Přidána fotogalerie za 1. týden jejich života.

12. 10. 2013

Štěňátkům už rostou zoubky a svět začínají poznávat také ochutnáváním. Poctivě trénují chůzi a více času tráví mimo pelíšek, v čemž je hodně podporuje Airuška. Na záchod se už snaží chodit mimo pelíšek a také už se vrhají mámě na granule. Amálka se chová jako milující babička a zapojuje se do hygieny a už i do jejich hrátek.

Foto ve 3. týdnech v sekci Štěňátka.

Přidána fotogalerie za 3. týden jejich života.

21. 10. 2013

Štěňátka jsou velmi akční a mají plno práce - pořád musí zkoumat okolí a také si chtějí hrát. K průzkumu i hrám používají zoubky a zkouší, co je jedlé a co se dobře kouše nebo škube. Nejoblíbenější činností ale přesto stále zůstává spánek a také jídlo, kdy už pomalu papají granulky. A také se rády mazlí a my je rozmazlujeme.

Foto v 1. měsíci v sekci Štěňátka.

Přidána fotogalerie za 1. měsíc jejich života.

12. 11. 2013

Štěňátka už jsou očipovaná, naočkovaná a už máme doma také průkazy původu. Jsou stále více vzhůru a také si spolu a s Amálkou pěkně hrají a dovádí, takže nafotit je je stále problematičtější.

Teď jen netrpělivě čekají na své nové milující rodiny.

Foto v 7. týdnech v sekci Štěňátka.

8. 12. 2013

Naše holčičky už mají jedenáct týdnů. Hrací a lumpačící doba se prodlužuje, ale jsou to velké mazlinky a moc rády se stulí do náruče a nechají se poňuchňat. A vždy setinu vteřiny před stiskem spouště fotoaparátu se pohnou J.

I přesto, že jsou to krásná a kontaktní štěňátka, stále je nikdo nechce za členy své rodiny.

Foto v 11. týdnech v sekci Štěňátka.

7. 12. 2013

Na předvýstavní úpravu srsti u nás byla Albínka (Blue Babiana). Na Adventní klubové výstavě Cocker Clubu CZ jí budeme držet palce. A hlavně si to holky užijte.

Její fotografie ve 20 měsících _